U listopadu 2022. godine na gatu Vrulje počeli su radovi na izgradnji putničkog terminala koji bi po ugovoru trebali potrajati 22 mjeseca, a skoro godinu i pol dana kasnije, gradilište poprima obrise buduće vizure šibenske luke. Mora se priznati da objekt i u ovoj fazi izgleda impresivno.

Putnički terminal na gatu Vrulje već sad dominira šibenskom lukom.

– Radovi idu kako treba, a upravo se nalijeva krovna ploča. To bi trebalo biti gotovo za nekoliko dana – kaže Paško Dželalija, ravnatelj Lučke uprave Šibenik.

Novi putnički terminal na gatu Vrulje predviđa odvojene prostore domaćeg i međunarodnog prometa što će značajno podići kvalitetu usluge u pomorskom prijevozu.  

Izgradnjom zgrade terminala bit će uređen međunarodni granični prijelaz prema Schengenskim uvjetima te prostor u kojem će biti objedinjeno sve vezano za pomorsku djelatnost – lučka kapetanija, lučka uprava, carina i policija. Uredit će se i dodatni sadržaji kao što su mjesta za prodaju karata za otočko stanovništvo, čekaonice.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 61.861.142,14 kuna. Ukupni prihvatljivi troškovi iznose 32.205.098,06 kuna, od čega 27.374.333,35 kuna sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, dok nacionalni doprinos iznosi 4.830.764,71 kuna.

Izvor: https://www.sibenik.in/sibenik/putnicki-terminal-na-gatu-vrulje-vec-sad-dominira-sibenskom-lukom/187050.html


više novosti